Sauce vinaigrette Dijon et érable

Sauce vinaigrette Dijon et érable

4.6 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
200 g

Składniki

  • 100 g d'échalotes pelées et coupées en deux
  • 1 gousse d'ail petite
  • 100 g d'huile d'olive (50 g + 50 g)
  • 10 g de vinaigre balsamique blanc
  • 10 g de vinaigre de xérès
  • 15 g de jus de citron
  • 30 g de moutarde de Dijon
  • 45 g de sirop d'érable pur
  • ¼ c. à thé de sel
  • poivre noir moulu selon le goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 200 g

Sód 450.7 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 4641.6 kJ / 1109.4 kcal
Tłuszcz 100.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Węglowodany 52.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...