Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'échalotes pelées et coupées en deux
- 1 gousse d'ail, petite
- 100 g d'huile d'olive, (50 g + 50 g)
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 10 g de vinaigre de xérès
- 15 g de jus de citron
- 30 g de moutarde de Dijon
- 45 g de sirop d'érable pur
- ¼ c. à thé de sel
- poivre noir moulu, selon le goût
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 4641.6 kJ / 1109.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 100.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 450.7 mg
Alternatywne przepisy
Salade carottes râpées (TM6)
10 min
Vinaigrette aux herbes et à l'ail
10 min
Guacamole
5 min
Tarte aux pommes
1j
Crème fouettée
10 min
Sauce à pizza
35 Min
Salade de chou
10 min
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35 Min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10 min
Vinaigrette citronnée
5 min
Purée de pommes de terre classique
50 menit
Mode Cuisson des oeufs
20 min