Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat fondant, min. 60% cacao, en morceaux ou pastilles
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 c. à soupe de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau® ou Grand Marnier®)
- 4 oeufs, de taille moyenne (53-63 g), séparés
- 60 g de sucre
- 1 zeste d'orange, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de courgette et menthe
35min
Sauce choron
20 Min
Minestrone de fruits et crème au safran
40min
Sauce hollandaise
15 Min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1 Std. 50 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Mousse au chocolat
3u. 20min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Mayonnaise
5 dk
Sauce au poivre vert
20 Min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35min
Crème de champignons
20 Min