![Confiture de fraises, rhubarbe et vanille Confiture de fraises, rhubarbe et vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/360da822-4f39-4ef5-bedf-48fcb55837d1/Derivates/d3d18706-e207-45d3-9bd5-f06103c80c76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre roux
- 1 gousse de vanille, fendue
- 450 g de rhubarbe, parée, en morceaux (4 cm)
- 100 g de fraises, équeutées, coupées en deux
- 20 g de jus de citron, fraîchement pressé (± ½ citron)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3772 kJ / 898.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 213 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 56 mg
Alternatywne przepisy
Gelée de groseille
50 Min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Crème au chocolat
1h 20min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 Min
Biscuits à la rhubarbe et au citron
1 Std.
Gâteau à la rhubarbe, à l'orange et aux amandes
1h 30min
Salade de choux rouges et pommes avec feta croustillante et pesto d'herbes
30 Min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Sauce béarnaise
20 Min
Glace à la vanille
12h
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min