Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
- 220 de farine blanche
- 85 de beurre, en cubes (2 cm)
- 60 d'eau
- ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
- 50 g d'amandes, entières, décortiquées
- 600 g d'abricots, coupés en quatre
- ½ gousse de vanille
- 50 g de sucre
- 200 g de crème fraîche
- 100 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1小时 15 分钟
Quiche poireaux-lard
1小时
Cake au citron
1 godz. 5 min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Tarte à la rhubarbe
55min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2 Std. 30 Min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Gâteau de Linz
1小时
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35min