![Tarte aux abricots Tarte aux abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53C4727E-1A7C-40A7-BCFB-1DC9CAB89740/Derivates/1595acef-7b8a-4f58-8e91-40a24acc4c9a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
- 220 de farine blanche
- 85 de beurre, en cubes (2 cm)
- 60 d'eau
- ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
- 50 g d'amandes, entières, décortiquées
- 600 g d'abricots, coupés en quatre
- ½ gousse de vanille
- 50 g de sucre
- 200 g de crème fraîche
- 100 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux épinards
55 min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55 min
Gratin de courgettes
1 godz. 10 min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Tarte aux pommes
1h 15 min.
Cake au citron
1h 5min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Tarte aux pommes
1h 15 min.
Quiche poireaux-lard
1 godz.
Gâteau à la crème
45 min
Croissants au jambon
35min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min