Wersje kompatybilne
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon lardons
- 80 g extra virgin olive oil
- 100 g dried cranberries
- 60 g pumpkin seeds
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 lemon, thin peelings of skin and 25 g juice
-
20
g sherry vinegar
lub red wine vinegar - 40 g runny honey
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g Brussels sprouts, trimmed, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1615.7 kJ / 386.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 676.5 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry Sauce
1h
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Rudolph's Mocktail
30min
Mulled Wine Bellini
2 Std. 40 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Hot Artichoke Dip
30min
Honey Parmesan Parsnips
50min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Spiced Nuts with Cranberries
30min