Wersje kompatybilne
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon lardons
- 80 g extra virgin olive oil
- 100 g dried cranberries
- 60 g pumpkin seeds
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 lemon, thin peelings of skin and 25 g juice
-
20
g sherry vinegar
lub red wine vinegar - 40 g runny honey
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g Brussels sprouts, trimmed, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1615.7 kJ / 386.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 676.5 mg
Alternatywne przepisy
Curried Coleslaw
10min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Asian Chopped Salad
20min
Beetroot Salad
10min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Cranberry Sauce
1h
Butter Board with Spinach Pesto
10min
Hot Artichoke Dip
30min
Honey Parmesan Parsnips
50 Min
Spiced Red Cabbage
1h 10min