Urządzenia i Akcesoria
Vegetable Biryani
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Rice
-
garlic cloves2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
ghee50 g
-
basmati rice rinsed300 g
-
cumin seeds1 tsp
-
ground turmeric2 tsp
-
black mustard seeds½ tsp
-
curry powder1 Tbsp
Vegetables
-
water1000 g
-
waxy potatoes peeled, diced (2 cm)150 g
-
carrots sliced (1 cm)100 g
-
frozen green peas150 g
-
cashew nuts75 g
-
sultanas50 g
Sauce
-
plain yoghurt100 g
-
garam masala1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
lemon juice1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.4 g
Kalorie
1937 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dhal
20 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Paneer Makhani
1 godz.
Chick Pea Curry
35 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chana Masala
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min