Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato Mash with Sage and Hazelnuts
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
blanched hazelnuts50 g
-
fresh sage leaves to taste6 - 8
-
garlic clove1
-
unsalted butter diced100 g
-
water800 g
-
sweet potatoes peeled, diced (2 cm)1000 g
-
milk30 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
366.9 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1013.5 kJ /
242.2 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Broccoli and Courgettes
15 dk
Sweet Potato, Cauliflower and Cumin Purée
30 dk
Butternut, Cinnamon and Almond Butter Purée
30 dk
Butter Bean, Pea, Avocado and Mint Purée
20 dk
Broccoli, Pea, Courgette and Coriander Purée
25 dk
Baked Peaches with Meringue Topping
40 dk
Mashed Potatoes
45 dk
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 dk
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 dk
Coconut Creamed Kale
20 dk
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 dk
Butternut Squash and Coconut Soup
30 dk