Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato Mash with Sage and Hazelnuts
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
blanched hazelnuts50 g
-
fresh sage leaves to taste6 - 8
-
garlic clove1
-
unsalted butter diced100 g
-
water800 g
-
sweet potatoes peeled, diced (2 cm)1000 g
-
milk30 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
366.9 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1013.5 kJ /
242.2 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Steamed Sprouts and Cauliflower
20 min
Steamed Potato and Butternut Squash Pieces
25 min
Steamed Green Beans and Helda Beans
20 min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 min
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Chopped Vegetable Salad
10 min
Mashed Potatoes
45 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Steamed Broccoli Mash
35 min