Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato Mash with Sage and Hazelnuts
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
blanched hazelnuts50 g
-
fresh sage leaves to taste6 - 8
-
garlic clove1
-
unsalted butter diced100 g
-
water800 g
-
sweet potatoes peeled, diced (2 cm)1000 g
-
milk30 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
366.9 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1013.5 kJ /
242.2 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Cabbage
1 godz.
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 min
Green Bean Casserole
1 godz. 30 min
Mashed Potatoes
45 min
Coconut Creamed Kale
20 min
Steamed Broccoli Mash
35 min
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min