Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 250 g leeks, cut in pieces
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 1 tsp dried marjoram
- 600 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g green asparagus, woody ends removed
- 10 fresh chives, snipped, for garnishing
- cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 743.6 kJ / 177.7 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 495.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Cauliflower Cheese Soup
30min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Creamy Courgette Soup
25 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Spinach and Parmesan Soup
45min