Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 250 g leeks, cut in pieces
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 600 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g green asparagus, woody ends removed
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 1 tsp dried marjoram
- 10 g fresh chives, snipped, for garnishing
- cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 0 portions
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Spring Vegetable Soup
35 Min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 Min
Creamy Courgette Soup
25 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Watercress Soup
25 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min