Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Arugula Pesto
  • Parmesan cheese in pieces
    60 g
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • pine nut, raw
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • baby leaf salad, mixed
    85 g
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • lemon juice
    15 g
  • salt
    ¼ tsp
Broccoli
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • broccoli florets
    570 g
  • red onion sliced thinly (approx. 1 onion)
    225 g
  • cherry tomatoes halved
    225 g
  • feta cheese crumbled
    140 g
  • lemons halved
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 483.9 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1332.8 kJ / 318.5 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...