
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g shallots cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves to taste
- 1 fresh Fresno chilli (see Tip)
- 140 g red bell pepper stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 170 g English cucumbers cut into pieces
- 680 g heirloom tomatoes quartered
- 60 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
- 30 g red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil leaves only, hand torn
- 10 fresh chives thinly sliced
- ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 193 kcal / 807.7 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggs Benedict and corn muffins
1 godz. 15 min
Black tahini banana bread
1 godz. 20 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Caesar Dressing
10 min
Hash Brown Potato Cake
Brak ocen
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Veal in tuna sauce
13 godz.
James Bond's Vesper Martini
5 min
Vegan Creamy Tomato Soup
30 min