Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g shallots, cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 fresh Fresno chilli (see Tip)
- 140 g red bell pepper, stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 170 g English cucumbers, cut into pieces
- 680 g heirloom tomatoes, quartered
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 30 g red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil, leaves only, hand torn
- 10 fresh chives, thinly sliced
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807.7 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Hummus
10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Brak ocen
Pickled Watermelon Rind
1j 30 mnt
Vegetarian Pizza (TM6)
1 Std. 40 Min
Beet Vinaigrette
15 Min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25 min
White Grape, Honey and Thyme Sorbet
14ωρ.
Onion Skin Broth
1h 5 min
Warm Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 Min
Shrimp and Potato Boil
40 min