Urządzenia i Akcesoria
Heirloom Tomato Gazpacho
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
shallots cut into pieces60 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
fresh Fresno chilli (see Tip)1
-
red bell pepper stem, seeds and pith removed, cut into pieces140 g
-
English cucumbers cut into pieces170 g
-
heirloom tomatoes quartered680 g
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle60 g
-
red wine vinegar30 g
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
fresh basil leaves only, hand torn2 - 4 sprigs
-
fresh chives thinly sliced10
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
450.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
807.7 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Keep it Cool!
15 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 godz.
Hummus
10 min
Whisked Egg Whites
5 min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Habanero Salsa
10 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Lemon Feta Dressing
5 min
Vegan Bolognese
50 min
Hummus with Peas and Beans
25 min