Urządzenia i Akcesoria
Heirloom Tomato Gazpacho
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
shallots cut into pieces60 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
fresh Fresno chilli (see Tip)1
-
red bell pepper stem, seeds and pith removed, cut into pieces140 g
-
English cucumbers cut into pieces170 g
-
heirloom tomatoes quartered680 g
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle60 g
-
red wine vinegar30 g
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
fresh basil leaves only, hand torn2 - 4 sprigs
-
fresh chives thinly sliced10
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
450.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
807.7 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Keep it Cool!
15 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Split Pea Soup
2 godz. 10 min
Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)
10 min
Caprese Frittata
30 min
Mushroom Brown Rice Risotto (Diabetes)
1 godz. 15 min
Neapolitan Pizza
Brak ocen
Black tahini banana bread
1 godz. 20 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Hash Browns
20 min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2 godz. 30 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Barley and Tomato Salad
45 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min