Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5-6 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
130 g piwa jasnego
-
450 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
700 g ziemniaków pokrojony w 4-5 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671 kcal /
2807.6 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
44.6 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
1340.2 mg