Urządzenia i Akcesoria
Salmon with Grapefruit Quinoa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
blanched almonds20 g
-
spring onions cut in pieces (3 cm)50 g
-
olive oil plus 2 tsp, plus extra for greasing40 g
-
quinoa120 g
-
vegetable stock paste, homemade1 heaped tsp
-
water400 g
-
ground black pepper1 ¼ tsp
-
salmon fillets4
-
Dijon mustard honey30 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
grapefruit250 g
-
pitted olives60 g
-
mint leaves6
-
red wine vinegar25 g
-
feta cheese50 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
646.2 kcal /
2703.5 kJ
Białko
38.6 g
Tłuszcz
41.2 g
Węglowodany
28.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
1277.4 mg