Wersje kompatybilne
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp cumin seeds
- 30 g vegetable oil
- 400 g courgettes, diced (2 cm)
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 700 g butternut squash, peeled, cut in pieces (5 cm)
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 4 Tbsp extra virgin olive oil
- 250 g quinoa
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 480 g water
- 5 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2194.2 kJ / 524.4 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 1189.1 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Carrot and Sesame Burgers
1h 15 min
Pasta alla Nerano
40min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Mexican Quinoa Salad
30min