Wersje kompatybilne
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp cumin seeds
- 30 g vegetable oil
- 400 g courgettes, diced (2 cm)
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 700 g butternut squash, peeled, cut in pieces (5 cm)
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 4 Tbsp extra virgin olive oil
- 250 g quinoa
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 480 g water
- 5 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2194.2 kJ / 524.4 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 1189.1 mg
Alternatywne przepisy
Best Basic Houmous
5min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Broccoli and Apple Salad
5min
Pearl Barley and Chicken Salad
1h
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Middle Eastern Brunch
1h 20min
Mexican Quinoa Salad
30min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Sumac-spiced Houmous
5min