Wersje kompatybilne
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 1318.1 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Raw Asian Salad
10min
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1hod.
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min.
Mexican Quinoa Salad
30 min