
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aubergines cut in pieces (1.5 cm)
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g olive oil plus 1 Tbsp for drizzling
-
100
g onions
lub leeks - 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger cut in round slices (2 mm)
- 400 g chicken breast fillets (approx. 2 breasts), cut in pieces (2 cm)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp garam masala
- ¼ tsp chilli flakes
- 1 Tbsp plain flour
- 20 g tomato purée
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 200 g water
- 240 g tinned chickpeas drained (1 x 400 g tin)
- 150 g natural yoghurt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh coriander roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 427.5 kcal / 1788.4 kJ
- Białko
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Sód
- 1343.8 mg