Wersje kompatybilne
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 80 g dairy-free milk of choice (unsweetened)
- 50 g dairy-free spread (eg. dairy-free margarine)
- ½ tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp olive oil
- 200 g white button mushroom, fresh, halved
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061.6 kJ / 253.7 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1209.7 mg
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Seitan Chilli
25 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35 min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min
Chick Pea Curry
35 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min