Wersje kompatybilne
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 80 g dairy-free milk of choice (unsweetened)
- 50 g dairy-free spread (eg. dairy-free margarine)
- ½ tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp olive oil
- 200 g white button mushroom, fresh, halved
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061.6 kJ / 253.7 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1209.7 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegetarian Chilli
35min
Sweet Potato Curry
30min
Chick Pea Curry
35min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min