Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric

Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric

4.3 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • dairy-free milk of choice (unsweetened)
    80 g
  • dairy-free spread (eg. dairy-free margarine)
    50 g
  • caster sugar
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • olive oil
    1 tsp
  • white button mushroom, fresh halved
    200 g
  • garam masala
    1 Tbsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 253.7 kcal / 1061.6 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1209.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...