Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g shallots (2-3 shallots)
- 30 g olive oil
- 250 g pearl barley, medium, rinsed and drained
- 100 g dry white wine, vegan
- 750 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan, crumbled - ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- ¾ tsp dried thyme (opcjonalnie)
- 40 g pine nuts
- 400 g courgettes, sliced (5 mm)
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in strips (5 mm)
- 60 g almond butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Risotto with Broccoli Rabe
30 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Courgette and Feta Risotto
30 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.