Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta

Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta

4.0 158 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • water for cooking pasta
  • fine sea salt
    1 tsp
  • onions quartered
    100 g
  • carrots cut in pieces (2 cm)
    75 g
  • celery cut in pieces (2 cm)
    75 g
  • fresh rosemary leaves only
    6 sprigs
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • roasted red peppers, preserved drained, sliced
    200 g
  • sun-blush tomatoes
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled (see tip)
  • red lentils
    100 g
  • dried tagliatelle (see tip)
    300 g
  • kale thick stalks removed, chopped
    200 g
  • vegan cheese, grated
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1344 mg
Białko 22 g
Kalorie 2680 kJ / 639 kcal
Tłuszcz 23 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...