Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g aubergines, cut in pieces (5 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 300 g red peppers, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 10 g
- 3 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 150 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 1000 g passata
- ½ tsp caster sugar
- 40 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 45 g pine nuts
- 180 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 15 g nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch dried chilli flakes
- 180 g extra virgin olive oil
- 50 g dairy-free spread, plus extra for greasing
- 50 g plain flour
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- 500 g soya milk, unsweetened (see tip)
- 9 dried lasagne pasta sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3261.7 kJ / 779.6 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1343.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2u. 5min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min