Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g aubergines, cut in pieces (5 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 300 g red peppers, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 10 g
- 3 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 150 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 1000 g passata
- ½ tsp caster sugar
- 40 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 45 g pine nuts
- 180 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 15 g nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch dried chilli flakes
- 180 g extra virgin olive oil
- 50 g dairy-free spread, plus extra for greasing
- 50 g plain flour
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- 500 g soya milk, unsweetened (see tip)
- 9 dried lasagne pasta sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3261.7 kJ / 779.6 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1343.9 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Patatas Bravas with Aioli
1h 15 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Mushroom Wellington
2 godz. 20 min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1h
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
Brak ocen
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min