Wersje kompatybilne
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, unpeeled, cut in pieces (4 cm)
- 1550 g water
- 250 g jasmine rice
- 200 g fresh mushrooms, halved
- 150 g broccoli, cut in florets
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 100 g peanut butter
- 10 g sugar
- 30 g soy sauce
- 10 g sesame oil
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g red peppers, thinly sliced (approx. 0.5 cm x 5 cm)
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 150 g roasted cashew nuts, salted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3159.9 kJ / 755.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 762.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12j 20 mnt
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1h 15min
BBQ Jackfruit Burritos
45 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min.