
Wersje kompatybilne
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots unpeeled, cut in pieces (4 cm)
- 1550 g water
- 250 g jasmine rice
- 200 g fresh mushrooms halved
- 150 g broccoli cut in florets
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 100 g peanut butter
- 10 g sugar
- 30 g soy sauce
- 10 g sesame oil
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g red peppers thinly sliced (approx. 0.5 cm x 5 cm)
- 50 g spring onions cut in pieces (3 cm)
- 150 g roasted cashew nuts, salted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 755.2 kcal / 3159.9 kJ
- Białko
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 762.5 mg