Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice

Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice

4.3 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • carrots unpeeled, cut in pieces (4 cm)
    400 g
  • water
    1550 g
  • jasmine rice
    250 g
  • fresh mushrooms halved
    200 g
  • broccoli cut in florets
    150 g
  • garlic clove
    1
  • vegetable oil
    20 g
  • peanut butter
    100 g
  • sugar
    10 g
  • soy sauce
    30 g
  • sesame oil
    10 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • red peppers thinly sliced (approx. 0.5 cm x 5 cm)
    150 g
  • spring onions cut in pieces (3 cm)
    50 g
  • roasted cashew nuts, salted
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 755.2 kcal / 3159.9 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 88.1 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 762.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...