Wersje kompatybilne
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g kale, cut in pieces, tough stalks removed
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
-
400
g sausage meat, crumbled in pieces
lub pork sausages, raw, skinned and crumbled - 100 - 200 g sun-dried tomatoes in oil, drained and roughly chopped, to taste
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g pitted black olives, large
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 1000 g water
- 320 g dried farfalle pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4244.1 kJ / 1014.4 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 101.6 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 2862 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 分钟
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Chilli Con Carne
35 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 min
Toad in the Hole
1h
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Chicken and Leek Pie
1 godz. 20 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min