Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g frozen green peas
- 300 g dried tagliatelle
-
200
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 30 g fresh basil leaves
- 10 g fresh mint leaves
- 1 garlic clove
- 100 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, finely grated zest only
- 2 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1300 g water
- 4 medium eggs
- water
- coarse salt flakes, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3552 kJ / 849 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1375.1 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 godz. 10 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 Min
Spanish Tortilla
1h
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min