Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs

Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • frozen green peas
    300 g
  • dried tagliatelle
    300 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • fresh basil leaves
    30 g
  • fresh mint leaves
    10 g
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • lemon finely grated zest only
    1
  • freshly squeezed lemon juice
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • water
    1300 g
  • medium eggs
    4
  • water
  • coarse salt flakes to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 849 kcal / 3552 kJ
Białko 39.6 g
Tłuszcz 44.7 g
Węglowodany 71.5 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 1375.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...