Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g couscous
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 250 g water
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g courgettes, cut in pieces (3 cm)
- 100 g brown onions, quartered
- 250 g beef mince, broken in pieces
- 3 tsp ras el hanout (see tip)
- 10 g vegetable oil
- 20 g white wine vinegar, plus extra to taste
- ½ cucumber, peeled into ribbons, for garnishing (opcjonalnie)
- ground black pepper, to taste
- 4 Tbsp Greek yoghurt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757.3 kJ / 420 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1962.2 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 Min
Sausage and Fennel Orzotto
50 Min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Spaghetti alla Puttanesca
35 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 Min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45 Min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 Min
Butter Board with Spinach Pesto
10 Min
Chocolate Guinness® Cake
2h 5 min