Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g couscous
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 250 g water
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g courgettes, cut in pieces (3 cm)
- 100 g brown onions, quartered
- 250 g beef mince, broken in pieces
- 3 tsp ras el hanout (see tip)
- 10 g vegetable oil
- 20 g white wine vinegar, plus extra to taste
- ½ cucumber, peeled into ribbons, for garnishing (opcjonalnie)
- ground black pepper, to taste
- 4 Tbsp Greek yoghurt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757.3 kJ / 420 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1962.2 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
30 min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45 min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40 min
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1h
Prawn and Vegetable Rice
1h 10min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min