Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes

Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes

4.4 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • couscous
    160 g
  • beef stock paste, homemade (see tip)
    1 heaped tsp
    1 beef stock cube (for 0.5 l), (see tip)
  • water
    250 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    2 ¼ tsp
  • courgettes cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • brown onions quartered
    100 g
  • beef mince broken in pieces
    250 g
  • ras el hanout (see tip)
    3 tsp
  • vegetable oil
    10 g
  • white wine vinegar plus extra to taste
    20 g
  • cucumber (opcjonalnie) peeled into ribbons, for garnishing
    ½
  • ground black pepper to taste
  • Greek yoghurt (opcjonalnie)
    4 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1962.2 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 1757.3 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 35.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...