Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz broccoli, stems only
- 4 oz shallots, in pieces
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- 24 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 4 tbsp nutritional yeast
- 4 oz dried red lentils
- 8 oz broccoli florets, small
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red pepper flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817.5 kJ / 195.4 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Orzo
40 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 Min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20min
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20min
Avocado Tuna Salad
5min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Lentil Salad
35 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
Spring Garden Minestrone Soup
50 Min