
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz cauliflower cut into florets (approx. 6 florets)
- 2 tbsp olive oil
- 5 oz lacinato kale cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
- 3 garlic cloves
- 16 oz Roma tomatoes halved
- 1 tbsp balsamic vinegar plus extra to garnish
- 1 oz olive oil plus extra to garnish
- ½ oz fresh basil leaves
- 1 tsp salt to taste
- 24 oz water
- 4 oz black lentils
- 3 oz feta cheese drained and crumbled
- freshly ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 227.6 kcal / 952.4 kJ
- Białko
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 551.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1 godz. 20 min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Cabbage Salad with Almond-Orange Vinaigrette
15 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Southwest Quinoa
40 min
Vegetarian Chili
50 min