Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz cauliflower, cut into florets (approx. 6 florets)
- 2 tbsp olive oil
- 5 oz lacinato kale, cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
- 3 garlic cloves
- 16 oz Roma tomatoes, halved
- 1 tbsp balsamic vinegar, plus extra to garnish
- 1 oz olive oil, plus extra to garnish
- ½ oz fresh basil leaves
- 1 tsp salt, to taste
- 24 oz water
- 4 oz black lentils
- 3 oz feta cheese, drained and crumbled
- freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 952.4 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 551.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min
Southwest Quinoa
40 Min
Vegetarian Chili
50 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Chopped Asian Salad
20 Min
Greek Lentils and Rice
35 Min