
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz cauliflower cut into florets (approx. 6 florets)
- 2 tbsp olive oil
- 5 oz lacinato kale cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
- 3 garlic cloves
- 16 oz Roma tomatoes halved
- 1 tbsp balsamic vinegar plus extra to garnish
- 1 oz olive oil plus extra to garnish
- ½ oz fresh basil leaves
- 1 tsp salt to taste
- 24 oz water
- 4 oz black lentils
- 3 oz feta cheese drained and crumbled
- freshly ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 227.6 kcal / 952.4 kJ
- Białko
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 551.3 mg