Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz cauliflower, cut into florets (approx. 6 florets)
- 2 tbsp olive oil
- 5 oz lacinato kale, cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
- 3 garlic cloves
- 16 oz Roma tomatoes, halved
- 1 tbsp balsamic vinegar, plus extra to garnish
- 1 oz olive oil, plus extra to garnish
- ½ oz fresh basil leaves
- 1 tsp salt, to taste
- 24 oz water
- 4 oz black lentils
- 3 oz feta cheese, drained and crumbled
- freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 952.4 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 551.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Beet Hummus
20 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 Min
Southwest Quinoa
40min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min
Chopped Asian Salad
20 min