Urządzenia i Akcesoria
Eggplant and Lentil Salad
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions
Składniki
-
eggplant cubed (½-1 in.)14 oz
-
red onions sliced (¼ in.)3 oz
-
red bell peppers cubed (½-1 in.)3 ½ oz
-
⅛ tsp chili flakes, driedchili powder⅛ - ¼ tsp
-
salt divided, plus extra, to season, to taste1 tsp
-
ground black pepper divided, plus extra, to season, to taste¾ tsp
-
honey divided2 tsp
-
extra virgin olive oil divided, plus extra to grease2 oz
-
lentils pre-cooked8 ½ oz
-
mixed herbs, fresh1 bunch
-
garlic clove1
-
Dijon mustard1 tsp
-
1 oz white balsamic vinegarraspberry vinegar1 oz
-
water ice-cold2 tsp
-
raisins1 - 2 tbsp
-
Halloumi7 oz
-
fresh mint leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2135.8 mg
Białko
47.6 g
Kalorie
4556.6 kJ /
1089.1 kcal
Tłuszcz
52.9 g
Błonnik
22.8 g
Tłuszcz nasycony
19.4 g
Węglowodany
113.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fabulous 50+
5 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Golden Beet Gazpacho
50 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Creamy pea soup
40 min
Chicken with Roasted Red Pepper and Squash (Diabetes)
55 min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1 godz. 45 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Falafel Waffle
40 min
Keto Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min
Chocolate Nice Cream
2 godz. 5 min
Tex-Mex Red Rice
1 godz.