Wersje kompatybilne
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocado Tuna Salad
- 1 English cucumber, halved lengthways
- 2 oz watercress
- 1 ½ oz red onions, fermented or pickled
- 8 oz avocado, diced, divided
- 2 cans tuna, packed in water, drained (5 oz ea. can)
- 2 tbsp sunflower seeds
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
-
3
sprigs mint, fresh, leaves only
lub 3 sprigs parsley, leaves only - 2 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz white vinegar
- ¼ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 338.9 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 421.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20 min.