Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
-
10
oz fresh green peas, divided
lub 10 oz frozen green peas, thawed, divided - 1 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 5 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 1 garlic clove, to taste
- 4 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp salt, divided
- 2 pinches ground black pepper
- 3 large eggs
- 60 oz water
-
½
oz lemon juice
lub ½ oz white vinegar -
6
oz pasta tagliatelle
lub 6 oz dried fettuccine pasta nests
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3626.9 kJ / 866.8 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1752.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 mnt
Potato Curry Soup
35 Min
Steamed Frittata Egg Cups
45 mnt
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Potatoes with Bacon and Hash
2j 15 mnt
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 mnt
Cuban Sandwich
17h
Chickpea Ratatouille
1j
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 mnt
Lemon Pasta
35 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45 mnt