Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
TM6

Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs

4.4 (9 ocen)

Składniki

  • 1 lemon
  • 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
  • 10 oz fresh green peas, divided
    lub 10 oz frozen green peas, thawed, divided
  • 1 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
  • 5 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
  • 1 garlic clove, to taste
  • 4 oz extra virgin olive oil
  • 1 ½ tsp salt, divided
  • 2 pinches ground black pepper
  • 3 large eggs
  • 60 oz water
  • ½ oz lemon juice
    lub ½ oz white vinegar
  • 6 oz pasta tagliatelle
    lub 6 oz dried fettuccine pasta nests

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3626.9 kJ / 866.8 kcal
Białko
34.1 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
53.9 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
8.7 g
Sód
1752.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy