![Vegan Cashew Sauté Vegan Cashew Sauté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D04DA300-DCEF-4C99-8E86-957B474B6B00/Derivates/20CF746F-D42A-45C7-A121-35D3CBA745F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 3 oz water
- 2 oz raw cashew butter
- 2 oz coconut aminos
- 2 oz maple syrup
- 1 oz apple cider vinegar
- ½ oz lime juice
- ½ oz sesame oil
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
Sauté
- ½ oz sesame oil
- 4 oz zucchini, in half moons (¼ in.)
- 4 oz broccoli florets, in pieces
- 4 oz carrots, sliced, in rounds (¼ in.)
- 4 oz bell peppers, in strips (¼ in.)
- 3 oz raw cashews, unsalted
-
1
package yakisoba noodles (6 oz), precooked, to serve (see Tip)
lub steamed rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 595 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Vegan Huevos Rancheros
4h 45min
Vegan "Beefy" Burger
1hod. 40min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1h 30min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Southwest Quinoa
40 Min