Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon

4.4 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Arugula Pesto
  • Parmesan cheese in pieces
    2 oz
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • pine nuts
    1 oz
  • garlic cloves
    2
  • baby arugula
    3 oz
  • extra virgin olive oil
    2 ½ oz
  • lemon juice
    ½ oz
  • salt
    ¼ tsp
Broccoli
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • broccoli florets
    20 oz
  • red onions sliced thinly (approx. 1 onion)
    8 oz
  • cherry tomatoes halved
    8 oz
  • feta cheese crumbled
    5 oz
  • lemons halved
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 316 kcal / 1322 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 525 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...