
Wersje kompatybilne
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arugula Pesto
- 2 oz Parmesan cheese in pieces
- 1 lemon thin peel only, no white pith
- 1 oz pine nuts
- 2 garlic cloves
- 3 oz baby arugula
- 2 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz lemon juice
- ¼ tsp salt
Broccoli
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz broccoli florets
- 8 oz red onions sliced thinly (approx. 1 onion)
- 8 oz cherry tomatoes halved
- 5 oz feta cheese crumbled
- 2 lemons halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 316 kcal / 1322 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 525 mg