Wersje kompatybilne
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arugula Pesto
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 1 oz pine nuts
- 2 garlic cloves
- 3 oz baby arugula
- 2 ½ oz extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- ½ oz lemon juice
Broccoli
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz broccoli florets
- 8 oz red onions, sliced thinly (approx. 1 onion)
- 8 oz cherry tomatoes, halved
- 5 oz feta cheese, crumbled
- 2 lemons, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 525 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Greek Rice
1h 20min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Fish Tacos
45min
Southwest Quinoa
40min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Maple and Mustard Salmon
20 Min
Turkey Taco Bowl
1 Std.
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 Min