
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
czarnych oliwek, bez pestek140 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
papryczki chili, suszonej bez gniazd nasiennych5 g
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych (zalewę zachować)20 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych40 g
-
pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych220 g
-
wody1500 g
-
soli2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum, suchego320 g
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376 kcal /
1572.8 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
65.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
1861.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska