Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)

Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • czarnych oliwek, bez pestek
    140 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • papryczki chili, suszonej bez gniazd nasiennych
    5 g
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych (zalewę zachować)
    20 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych
    40 g
  • pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
    220 g
    220 g krojonych pomidorów, z puszki, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
  • wody
    1500 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum, suchego
    320 g
  • liście bazylii, świeże do dekoracji
    kolendra, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376 kcal / 1572.8 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 1861.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...