Urządzenia i Akcesoria
Korma z wołowiny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Pasta korma
-
10 g nasion kolendry
-
40 g nasion kminu rzymskiego
-
10 g przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
30 g wiórków kokosowych
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
10 g soli
-
50 g oleju
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g czerwonych papryczek chili, świeżych z gniazdami lub bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
1 pęczek kolendry, świeżej (ok. 10 g), łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
Korma z wołowiny
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
80 g rodzynek
-
50 g śmietanki kokosowej (patrz wskazówka)
-
50 g jogurtu naturalnego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.9 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
2017.7 kJ /
482.3 kcal
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min