Urządzenia i Akcesoria
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
100 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
100 g bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g pasty tahini
-
10 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
80 g makaronu z soczewicy (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2417.3 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2601.2 kJ /
621.7 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
22.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1h
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20min
Lasagne dyniowa
1h 45min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35min