Risotto con carne trita

4.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 200 g di carne trita di manzo
  • 1 cucchiaio di olio vegetale
  • 1 carota a pezzi
  • 1 gambo di sedano a pezzi
  • 1 scalogno
  • 1 cucchiaio olio vegetale
  • 250 g di riso per risotto (tempo di cottura 20 min.)
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo dado per brodo vegetale
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 foglia di alloro secca
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 15 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24 g
Kalorie 2241 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...