Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit

Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit

4.8 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 200 g pomodorini
  • 30 g di pinoli + q.b.
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
  • 1200 g di acqua
  • 320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
  • 200 g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
    200 g di burrata, a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 893.7 kcal / 3739.1 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 55.2 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1473.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...