
Urządzenia i Akcesoria
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni
Składniki
-
120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
-
200 g pomodorini
-
30 g di pinoli + q.b.
-
1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
-
80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
-
120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
-
1200 g di acqua
-
320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
-
200 g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
893.7 kcal /
3739.1 kJ
Białko
34.4 g
Tłuszcz
55.2 g
Węglowodany
65.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1473.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

A tavola in 30 minuti
6 Przepisów
Włochy
Włochy