Wersje kompatybilne
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 200 g pomodorini
- 30 g di pinoli + q.b.
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
-
200
g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
lub 200 g di burrata a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3739.1 kJ / 893.7 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1473.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli tricolore
30 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque
30 min
Pasta caprese
20 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Gnocchi di patate con zucchine
20 min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55 min
Pasta fredda alla caprese
40 Min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Spaghetti alla checca
40 Min
Pappardelle alla papalina
30 min