Penne risottate ai gamberi

Penne risottate ai gamberi

4.7 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • spicchi di aglio
    4
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di paprica dolce
    ½ cucchiaino
  • di gamberi crudi di media grandezza
    500 g
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • acqua q.b.
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di penne rigate
    250 g
  • di lemon grass a pezzi
    10 g
  • di burro a pezzi
    20 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    50 g
  • limone (opcjonalnie) a spicchi, per guarnire
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 524.2 kcal / 2193.4 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 2740 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...