Penne risottate ai gamberi

Penne risottate ai gamberi

4.7 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 4 spicchi di aglio
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di paprica dolce
  • 500 g di gamberi crudi di media grandezza
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino zucchero
  • acqua q.b.
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di penne rigate
  • 10 g di lemon grass a pezzi
  • 20 g di burro a pezzi
  • 50 g di panna (30-40% di grassi)
  • 1 limone (opcjonalnie) a spicchi, per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2740 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 2193.4 kJ / 524.2 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...