
Urządzenia i Akcesoria
Penne risottate ai gamberi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni
Składniki
-
di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate3 rametti
-
spicchi di aglio4
-
di olio extravergine di oliva50 g
-
di sale1 pizzico
-
di paprica dolce½ cucchiaino
-
di gamberi crudi di media grandezza500 g
-
di pepe nero macinato½ cucchiaino
-
di zucchero1 cucchiaino
-
acqua q.b.
-
di dado per brodo vegetale1 cucchiaio
-
di sale1 cucchiaino
-
di penne rigate250 g
-
di lemon grass a pezzi10 g
-
di burro a pezzi20 g
-
di panna (30-40% di grassi)50 g
-
limone (opcjonalnie) a spicchi, per guarnire1
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
524.2 kcal /
2193.4 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
2740 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tutto in Bimby
12 Przepisów
Włochy
Włochy