Spezzatino di vitello con peperoni rossi e patate

Spezzatino di vitello con peperoni rossi e patate

2.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    105 g
  • spicchi di aglio
    6
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi a pezzi (3 cm)
    1500 g
  • di peperoni rossi puliti e a listarelle (0,5x5 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00
    45 g
  • di vino bianco
    200 g
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di paprika in polvere, affumicata
    1 cucchiaino
  • di origano secco
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di origano fresco
  • foglie di alloro fresche
    2 - 3
  • di sale
    5 g
  • di patate pelate e a pezzi (3x4 cm)
    800 g
  • prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.7 kcal / 1889.8 kJ
Białko 41.2 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 25.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 407.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...