Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 100 g di pasta sottile, secca, tipo fidelini
-
250
g di pomodori, a pezzi
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzi - 50 g di concentrato di pomodoro
-
2
cucchiaini colmi di dado per brodo, di carne o vegetale
lub 2 cubetti di dado per brodo, di carne o vegetale, (per 0,5 l ciascuno) - ½ - 1 cucchiaino di cumino in polvere + q.b. (opcjonalnie)
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pomodoro
55min
Ragù di lenticchie
1h 30 min
Biscotti al burro
50min
Contorno di riso al pomodoro
30min
Spaghetti alla carbonara
35min
Spaghetti alla carbonara
35min
Minestra saporita di pasta e verdure
50min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Pasta e piselli
35min
Crocchette di prosciutto con besciamella veloce
9h 15min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40min