Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 100 g di pasta sottile, secca, tipo fidelini
-
250
g di pomodori, a pezzi
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzi - 50 g di concentrato di pomodoro
-
2
cucchiaini colmi di dado per brodo, di carne o vegetale
lub 2 cubetti di dado per brodo, di carne o vegetale, (per 0,5 l ciascuno) - ½ - 1 cucchiaino di cumino in polvere + q.b. (opcjonalnie)
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e piselli
35 min
Sformato di pasta
50 min
Spaghetti alla carbonara
35 min
Spaghetti alla carbonara
35 min
Minestrone
45 min
Brodo di carne in pasta
45 min
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Sformato di pollo e pancetta
1h 10 min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Fideuà di verdure
Brak ocen
Penne al tonno
35 min