Creamy pistachio pasta

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    60 g
  • shelled unsalted pistachio nuts roasted
    40 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    10 g
  • unsalted butter
    10 g
  • eschalots cut into wedges (4 cm)
    250 g
  • hot water
    800 g
  • sea salt
    1 tsp
  • speck cubed (1-2 cm)
    200 g
  • spaghetti
    300 g
  • ground black pepper to sprinkle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1606.4 mg
Białko 31.4 g
Kalorie 2776.9 kJ / 663.7 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 71.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...