
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabbage rolls
- 10 savoy cabbage leaves large
- 200 g long grain rice
- 1000 g water
- 120 g brown onion cut into halves
- 2 garlic cloves
- 100 g carrot cut into pieces (1-2 cm)
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 30 g butter
- 250 g chicken breast fillet cut into pieces (3-4 cm)
- 200 g pork mince
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 100 g brown onion cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g butter
- 800 g canned tomatoes
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper to taste
- 2 tsp cornflour
- ½ tsp raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 297.9 kcal / 1246.3 kJ
- Białko
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Sód
- 712.2 mg