Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabbage rolls
- 10 savoy cabbage leaves, large
- 200 g long grain rice
- 1000 g water
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 100 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g butter
- 250 g chicken breast fillet, cut into pieces (3-4 cm)
- 200 g pork mince
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 100 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g butter
- 800 g canned tomatoes
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 2 tsp cornflour
- ½ tsp raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 712.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortellini soup
20 min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Rabbit stew
1h
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4 godz. 30 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 Std. 15 Min
Meatballs with Rice, Peppers and Curry Sauce
45 min
Stuffed tomatoes
50min
Gluten free chicken and pear pie
2 Std. 40 Min