Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabbage rolls
- 10 savoy cabbage leaves, large
- 200 g long grain rice
- 1000 g water
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 100 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g butter
- 250 g chicken breast fillet, cut into pieces (3-4 cm)
- 200 g pork mince
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 100 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g butter
- 800 g canned tomatoes
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 2 tsp cornflour
- ½ tsp raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 712.2 mg
Alternatywne przepisy
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45min
Stuffed tomatoes
50 Min
Warm cabbage dish
15min
Italian chicken and couscous salad with chickpea soup
1h 10min
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Coulibiac salmon pie
2 Std. 40 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1h 5 min
Hunters' stew
1h
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min