Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp black mustard seeds
- 250 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- ¼ tsp ground turmeric
- 120 g tomato paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into quarters
- 1 tsp salt
- 100 g Greek-style natural yoghurt, plus extra for serving
- 200 g coconut milk
- 2500 g lamb shoulder, bone in
- water, for roasting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 387 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 430.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Lamb korma
4 godz.
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Tandoori chicken
45 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
Brak ocen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 Min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 godz.
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Buffalo chicken wings
45 Min