Cider-brined pork chops with apple dressing

Cider-brined pork chops with apple dressing

4.5 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Cider-brined pork chops
  • alcoholic apple cider (see Tip)
    350 g
  • sea salt flakes
    30 g
  • dried rosemary
    1 tbsp
  • dried sage
    1 tbsp
  • dried thyme
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • pork loin chops (approx. 350 g each)
    4 - 6
  • grapeseed oil for brushing
Apple dressing
  • Granny Smith apple peeled, cored and cut into quarters
    1
  • apple cider vinegar
    2 tbsp
  • pure maple syrup
    2 tsp
  • grapeseed oil
    90 g
  • wholegrain mustard
    1 tbsp
  • fresh chives cut into quarters
    6 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 194.7 mg
Białko 48.9 g
Kalorie 2735.8 kJ / 651.4 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...