Wersje kompatybilne
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if preferred (optional)
- 1 garlic clove
- 20 g sesame oil
- 30 g light soy sauce
- 20 g Chinese black vinegar
- 40 g alcoholic ginger beer (see Tips)
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 tbsp sesame seeds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1504.8 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1651.4 mg
Alternatywne przepisy
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30 min
Beer and chilli peanut clusters
1h 25min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Chilli lime sauce
5min
Korean Bo ssam
29h 20min
Thai red curry paste
15min
Thai beef salad
1h 15 min
Pork and prawn dumplings
55min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Coconut poached chicken salad
45min