Carpaccio de betteraves et burrata

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    100 g
  • de vinaigre blanc
    30 g
  • de jus de citron
    15 g
  • de moutarde de Dijon
    1 c. à café
  • de sirop d'érable
    10 g
  • de basilic déshydraté
    5 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café
Les betteraves
  • d'eau
    1100 g
  • de betteraves crues
    800 g
  • de roquette
    120 g
  • de fromage burrata en morceaux
    250 g
  • de grenade (opcjonalnie)
    2 c. à soupe
  • de noix de pécan (opcjonalnie)
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303.9 kcal / 1271.4 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 12.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 436.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...