Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue

Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue

3.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • grosses crevettes crues, décortiquées
    24
  • de coriandre fraîche
    5 brins
  • de jus d'orange
    50 g
  • de jus de citron vert
    30 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • d'huile de noisette
    20 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • mangue pelée et coupée en quatre verticalement (voir "Conseil(s)")
    1
  • grenade égrainée
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 147.2 kcal / 615.7 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 297.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...