Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue

Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue

3.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 24 de belle crevette crue, décortiquée
  • 5 brins de coriandre fraîche
  • 50 g de jus d'orange
  • 30 g de jus de citron vert
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre blanc moulu
  • 20 g d'huile de noisette
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 mangue pelée et coupée en quatre verticalement (voir "Conseil(s)")
  • 1 grenade égrainée

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 297.8 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 615.7 kJ / 147.2 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...