Clafoutis z rabarbarem

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 150 - 190 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 45 g mąki pszennej
  • 150 g mleka
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g śmietany, 48% tłuszczu
  • 110 g cukru
  • ¾ łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5 g
Kalorie 1190 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...