Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z rabarbarem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
150 - 190 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
2 jajka
-
45 g mąki pszennej
-
150 g mleka
-
150 g śmietany, 48% tłuszczu150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
110 g cukru
-
¾ łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1190 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Lody rabarbarowe
12 godz.
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min