Sernik makowy z jabłkami

Sernik makowy z jabłkami

3.2 162 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
12 kawałków

Składniki

  • maku
    90 g
  • migdałów, ze skórką
    30 g
Spód i kruszonka
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • mąki pszennej
    370 g
  • cukru
    120 g
  • jajko
    1
  • jabłka (ok. 600 g), obrane, przekrojone na pół, bez gniazd nasiennych
    4
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
Masa serowa
  • jajka
    2
  • cukru
    100 - 120 g
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    500 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • budyniu waniliowego, w proszku
    1 opakowanie
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 511 kcal / 2138 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...