
Urządzenia i Akcesoria
Sernik makowy z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
maku90 g
-
migdałów, ze skórką30 g
Spód i kruszonka
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej370 g
-
cukru120 g
-
jajko1
-
jabłka (ok. 600 g), obrane, przekrojone na pół, bez gniazd nasiennych4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
Masa serowa
-
jajka2
-
cukru100 - 120 g
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki500 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
budyniu waniliowego, w proszku1 opakowanie
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
511 kcal /
2138 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska