Sernik makowy z jabłkami

Sernik makowy z jabłkami

3.2 167 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
12 kawałków

Składniki

  • 90 g maku
  • 30 g migdałów, ze skórką
Spód i kruszonka
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 370 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 1 jajko
  • 4 jabłka (ok. 600 g), obrane, przekrojone na pół, bez gniazd nasiennych
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Masa serowa
  • 2 jajka
  • 100 - 120 g cukru
  • 500 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 13 g
Kalorie 2138 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...