Sernik makowy z jabłkami
TM6 TM5

Sernik makowy z jabłkami

3.2 (159 ocen)

Składniki

  • 90 g maku
  • 30 g migdałów, ze skórką

Spód i kruszonka

  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 370 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 1 jajko
  • 4 jabłka (ok. 600 g), obrane, przekrojone na pół, bez gniazd nasiennych
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Masa serowa

  • 2 jajka
  • 100 - 120 g cukru
  • 500 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2138 kJ / 511 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy