
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
rodzynek120 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej100 g
-
rum do namoczenia bakalii
-
mąki pszennej500 g
-
mleka w temp. pokojowej125 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru150 g
-
żółtko1
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy125 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.2 kcal /
1512.2 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
57.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
184.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min