Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

3.1 106 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 120 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • rum do namoczenia bakalii
    wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii
  • 500 g mąki pszennej
  • 125 g mleka w temp. pokojowej
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 1 żółtko
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 125 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 184.3 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1512.2 kJ / 361.2 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 57.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...