Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
TM6 TM5

Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

2.9 (37 ocen)

Składniki

  • 120 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • rum, do namoczenia bakalii
    lub wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii
  • 500 g mąki pszennej
  • 125 g mleka, w temp. pokojowej
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 1 żółtko
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 125 g masła, bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1512.2 kJ / 361.2 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
57.8 g
Tłuszcz
11.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
2.2 g
Sód
184.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy