Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

3.2 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • rodzynek
    120 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    100 g
  • rum do namoczenia bakalii
    wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii
  • mąki pszennej
    500 g
  • mleka w temp. pokojowej
    125 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • cukru
    150 g
  • żółtko
    1
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    125 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 361.2 kcal / 1512.2 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 57.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 184.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...