Urządzenia i Akcesoria
Lody rabarbarowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
150 g syropu klonowego
-
5 żółtek
-
600 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
799.7 kJ /
191.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mrożona kawa z malinami
10 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Sałaciorka
50 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Likier morelowy
25 min
Sorbet ze śliwek i suszonych moreli
6 godz. 40 min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13 godz.
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.