Urządzenia i Akcesoria
Lody rabarbarowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
150 g syropu klonowego
-
5 żółtek
-
600 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
799.7 kJ /
191.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 Min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 Min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 Min
Eton Mess z rabarbarem
2 Std. 5 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 5 Min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 Std. 40 Min