Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g mleka
- 150 g syropu klonowego
- 5 żółtek
- 600 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 799.7 kJ / 191.1 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 30.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 Std. 20 Min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Syrop z fiołków
2h 30min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10min
Lody agrestowe
8h 45min
Cukier miętowy
40 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Galette z borówkami
1h 25min