Urządzenia i Akcesoria
Lody rabarbarowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
150 g syropu klonowego
-
5 żółtek
-
600 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
799.7 kJ /
191.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Wafle z masą kokosową i dżemem porzeczkowym
3 godz. 50 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Ser typu mascarpone
22 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min