
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 40 g masła
- 400 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 130 g mąki tortowej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 20 g rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4.89 g
- Węglowodany
- 23.74 g
- Tłuszcz
- 6.37 g
- Błonnik
- 0.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1u. 45min
Ciasto z jabłkami
1sa 20 dk
Ciasto ananasowe
55 dk
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 Std.
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 Std. 20 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min