
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
- 40 g masła
- 400 g mleka 3,2 % tłuszczu
- 130 g mąki tortowej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 20 g rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 172 kcal / 718 kJ
- Białko
- 4.89 g
- Tłuszcz
- 6.37 g
- Węglowodany
- 23.74 g
- Błonnik
- 0.92 g