Urządzenia i Akcesoria
Francuski deser z truskawkami (millasson)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
40 g masła
-
400 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
130 g mąki tortowej
-
150 g cukru
-
4 jajka
-
20 g rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.89 g
Kalorie
718 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
6.37 g
Błonnik
0.92 g
Węglowodany
23.74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min