Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 40 g masła
- 400 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 130 g mąki tortowej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 20 g rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4.89 g
- Węglowodany
- 23.74 g
- Tłuszcz
- 6.37 g
- Błonnik
- 0.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Clafoutis - wiśnie w cieście
1h
Ciasto ananasowe
55 Min
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1h
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto z serem ricotta
1h 20 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min